W naszej ofercie nasi klienci znajdą około czterdziestu pozycji. W tym po kilkanaście rodzajów pieczywa pszennego, żytniego, mieszanego oraz cukierniczego. Staramy się utrzymać tradycyjną technologię produkcji opartą na wielofazowych procesach fermentacji, są to procesy staranne i długotrwałe. Chcielibyśmy, aby nasi klienci mieli przekonanie, że produkt, który produkujemy jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim ma wiele walorów odżywczych i zdrowotnych. Coraz mniej takich produktów znajdujemy na półkach w sklepach, a my będąc jednocześnie konsumentami naszych produktów, chcemy współuczestniczyć w kształtowaniu i upowszechnianiu wiedzy na temat zdrowych produktów. Zrobić dobry chleb z surowców dostępnych na rynku nie jest łatwo, ale staramy się, aby w naszych recepturach nie stosować, bądź ograniczać do minimum, składniki wytwarzane przez koncerny w celu polepszania lub konserwowania pieczywa.

Wielofazowe procesy fermentacji to wytwarzanie zakwasów, na bazie których produkuje się pieczywo w sposób naturalny bogate w wiele składników odżywczych. Zakwas zawiera pożyteczne bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego zwiększają przyswajalność mikroelementów z mąki. Chleb na zakwasie zawiera dużo przeciwutleniaczy, chroni nas przed nowotworami i spowalnia proces starzenia. Pomaga odbudować korzystną florę bakteryjną układu pokarmowego i zawiera mnóstwo witamin (m.in. B1, B2, B6, E, kwas foliowy).

Współpracujemy ze sklepami spożywczymi, punktami gastronomicznymi, stołówkami, firmami cateringowymi. Realizujemy zamówienia specjalne. Zapewniamy niezawodność i terminowość dostaw.